Over Erik Sauer

Ik ben Erik Sauer. Ik ben geboren in 1970 in het bosrijke dorp Ede. Sinds 1993 woon ik in de gemoedelijke Kop van Noord-Holland en sinds 2017 ben ik getrouwd met Karen.
Ik heb veel van de wereld gezien door mijn werk, maar ook privé trek ik er graag op uit om me te verdiepen in andere culturen, andere gebruiken en om te genieten van prachtige, nieuwe omgevingen.

Sinds 1988 ben ik militair bij de Koninklijke Marine. Hier ben ik mijn loopbaan begonnen als radaroperator in de gevechtscentrale van een schip. Vanaf 1996 werkte ik als Helikopter Controller en daarna als Fighter Controller. Ik heb onder andere vliegtuigen ingezet en begeleid bij anti-drugs missies in het Caraïbische gebied en bij anti-piraterij missies in de Golf van Aden.

Nadat ik met veel plezier ruim 20 jaar had gevaren en nadat mijn honger naar het avontuur en romantiek voor een groot gedeelte was gestild, ben ik gaan werken op de management school van de Koninklijke Marine. Op deze School voor Maritieme Vorming, Bedrijfsvoering en Onderwijskunde, SMVBO, werd ik bijgeschoold tot trainer en heb ik onder andere trainingen gegeven in persoonlijke effectiviteit, ethiek en integriteit, leiderschap en Crew Resource Management (human factors). Ook mocht ik hier diverse workshops verzorgen voor beoordelaars en gaf ik voorlichting over omgangsvormen binnen Defensie.

De interne opleiding tot trainer op deze school wordt erkend door de Nederlandse Orde voor Beroeps TRAiners, de NOBTRA. Deze branchevereniging draagt zorg voor professionaliseringsdagen, kennisuitwisseling en kwaliteitsborging. Natuurlijk houdt dit ook in dat ik mij heb gecommitteerd aan de ethische gedragscode van de NOBTRA.

Omdat ik de masterclass Belbin heb gevolgd mag ik mij “accredited Belbin team role trainer” noemen en mag ik teams ook begeleiden in de online testomgeving van Belbin. 

Wat mij motiveert om trainingen te geven is de groei die je ziet bij mensen als ze op een inspirerende wijze bewust worden gemaakt van hun gedrag. Als ik ze tools mag aanreiken waarmee ze hun gedrag effectiever kunnen inzetten geeft dat mij energie.
Met mijn praktische werkervaring in een complexe werkomgeving met hoge werkdruk, uitgebreid met mijn kennis en vaardigheden als trainer, kan ik teams begeleiden naar een nog betere samenwerking. 

Erik Sauer

Scroll naar boven